RSS  |  Anno    


Nagybácsi könyvespolcán akadtam rá néhány régi füzetre, ahol a korai alkotásaim nyugszanak (akármi lehetett volna belőlem!). A művészi képek megértéséhez szükséges tudni, hogy volt egy Pityuka (ó, kreativitás!) nevű papagájunk. Őt láthatjuk, normális állapotban, illetve azt is megtekinthetjük - mivel igen élethűen ábrázoltam - ahogy Piyiu fűrdik, és ahogy sétál. Valamint, valószínűleg a világon elsőként dokumentáltam a híres őskori hüllő, a Tiranaszaurusz Rekx korát meghaladó öltözködési stílusát, ami különös zenei ízlésére, esetleg rendhagyó szexuális szokásaira enged következtetni. Neme sajnos nem megállapítható, de feltételezhetjük, hogy hím, mivel akkoriban minden őshüllőt hímneműnek gondoltam, hiszen olyan ijesztőek - később persze beláttam, hogy helytelen következtetés volt- ebben az esetben viszont valószínűleg egy transzvesztita egyedet sikerült megörökítenem. 
De nem csak állatokat rajzoltam ám! Egy papírzsebkendő őrzi az “Apa rablót fog” című munkám (hiszen tudjuk, minden zseniális ötlet zsebkendőn vagy éttermi szalvétán születik), ahol édesapám, aki foglalkozását tekintve rendőr, éppen fegyvert fog a csíkos ruhás gonosz bácsira. Társszerzőként édesanyám tevékenykedett.
Az utolsó remekmű pedig nem kisebb személy, mint nagybátyám keze munkája: az alapvető anatómiai ismereteire támaszkodva illusztrálta önmagát többféle élethelyzetben.
A Bakarasznyi ember és a Télapómanó kilétéről sajnos nem rendelkezem információval - lehetséges, hogy ő is eddig ismeretlen élőlényeket fedezett fel, akik az ágya alatt laknak.  

1:51 pm, by annalany,